Een rij-opleiding volgen, omvat bij Rijschool Oslo de volgende facetten:
Rijlessen

Bij elke rijles word je opgehaald op ieder gewenst adres in Hoogeveen.

Is het de eerste keer dat je gaat autorijden? Dan plannen we een rijles zo dat je door jouw instructeur wordt opgehaald. Zo kunnen we rustig kennismaken en hoef je niet meteen een andere leerling naar huis te brengen. Heb je al wat rij-ervaring? Dan proberen we met het lesprogramma hier zo snel mogelijk op aan te sluiten.

Bij Rijschool Oslo ben je verzekerd van:

 • Een vaste instructeur met veel ervaring en een vaste lesauto.
 • We leren je een milieuvriendelijke rijstijl.
 • Gunstige lesprijzen.

Voor het leerproces kun je het beste zoveel mogelijk overdag lessen. Het examen is ook overdag. Maar ’s avonds of op zaterdag lessen is in overleg wel mogelijk.

Lessen vanaf 16,5 jaar

Hoe werkt het?

 • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
 • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
 • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
 • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es).
 • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.
 • www.2todrive.nl

Een begeleiderspas gebruik je om wanneer je je rijbewijs hebt gehaald maar nog geen 18 bent samen met een ervaren bestuurder in de auto te mogen rijden. Die ervaren bestuurder moet vooraf worden aangemeld en fungeert als coach. De begeleiderspas moet je aangevraagd hebben voordat je het rijbewijs kunt aanvragen bij jouw gemeente.

Theorie

Het kennen van de theorie is heel belangrijk tijdens de opleiding en natuurlijk ook in het vervolg van je carrière als automobilist. Deze basis moet goed gelegd worden om het in de praktijk te kunnen toepassen.

Je kunt bij Rijschool Oslo de voorbereiding op je theorie examen online volgen. Het materiaal biedt de mogelijkheid om de geschreven tekst te laten voorlezen. Na elk hoofdstuk vind je een toets om te kijken of je de stof goed beheerst. Pas dan kun je door naar het volgende hoofdstuk. Het wordt afgesloten met een groot aantal examens.

Tussentijdse Toets

Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets. Dit gaat in overleg met de instructeur. De Tusentijdse Toets  wordt afgelegd bij het examencentrum. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen.

Voordelen hiervan zijn:

 • Je maakt alvast kennis met het CBR en de examinator.
 • Als je de bijzondere verrichtingen goed doet, krijg je hiervan vrijstelling bij het echte rijexamen.

Na het verkrijgen van de vrijstelling is er meer tijd over om je tot het examen helemaal te richten op je verkeersinzicht. Hierdoor ben je minder gespannen tijdens het echte examen. Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.

Rijangst?

Er zijn best veel mensen die het eng vinden om te gaan leren autorijden. Of ze hebben al een rijbewijs en zien er tegenop om te gaan rijden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. En het komt vaker voor dan men denkt.

Door onze rustige aanpak, veel uitleg en persoonlijke begeleiding wordt het ook voor deze mensen een uitdaging om toch achter het stuur te stappen! Uit ervaring weten we dat, als het ritme er eenmaal in zit, het voor een ieder mogelijk is om het rijbewijs te halen en met een veilig en vertrouwd gevoel het verkeer in te kunnen.

Bijscholing

Heb je al een rijbewijs, maar voel je jezelf soms onzeker in het verkeer? Of blijven bijzondere verrichtingen een uitdaging?
Of wil je bijgespijkerd worden wat betreft de laatste ontwikkelingen?

Dan is onze bijscholingscursus voor jou de uitkomst! Samen bepalen we waar onzekerheden liggen of wat er eventueel niet lukt of wat moeilijk is en we stemmen daar het aantal lessen op af. Je zult je zekerder en veiliger voelen in het verkeer.

Een bijkomend voordeel is dat je meteen weer op de hoogte bent van de nieuwe verkeersregels.

Milieubewust rijden

Ook als automobilist kun je zo milieubewust mogelijk rijden. Wij leren je “Het Nieuwe Rijden” aan.

Dit is een rijstijl die leidt tot vermindering van uitstoot van schadelijke stoffen en het levert ook nog eens een grote besparing op van de brandstofkosten.

Wat moet je je hierbij voorstellen?

 • Rij zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling.
 • Letten op de boordcomputer, die je laat zien wat je verbruik op dat moment is.
 • Zie je dat je snelheid moet minderen of stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.
 • Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer.

Dat scheelt uiteindelijk niet alleen het milieu maar ook kosten voor brandstof en het voorkomt extra slijtage aan de auto.